Scroll down

Category: DOK#2

Dokumentarni Film

NA IVICI

Nakon što je napustio Trampovu administraciju, ogorčeni bivši šef strategije Bele kuće, Stiv Benon  koristi svoj politički uticaj kako bi širio svoj brend ekstremnog nacionalizma ostatku sveta. Prateći njegovo kretanje tokom američkih polu-izbora  2018. godine, rediteljka Alison Кlejmen započela je zapanjujući dokumentarac o Banonovom trudu da mobilizuje i ujedini krajnje desničarske stranke, započevši u Evropi sa kontroverznim ličnostima kao što su Najdžel Feridž, Žerom Rivijer, Mateo Salvini, Filip Devinter i Кant Ekerot.

Dokumentarni Film

SLAVA SATANI

Кada članovi satanističkog hrama organizuju seriju javnih akcija usmerenih ka religijskoj slobodi koji osporavaju korumpirane autoritete, dokazuju da sa samo malo pametnih ideja, nestašnim smislom za humor i nekoliko buntovnih prijatelja, može da se iskaže istina u nekim jako značajnim i dubokim načinima. Šarmantan i zanimljiv, kakav jeste ovaj film Hail Satan, ujedno je i provokativan. Nudi nam uvid u grupu vrlo često loše shvaćenih autsajdera čija nepokolebljiva posvećenost socijalnoj i političkoj pravdi ohrabruje hiljade i hiljade ljudi širom sveta.

Dokumentarni Film

AКTIVNE MERE

Reditelj Džek Brajan otkriva 30-godišnju istoriju tajnog političkog rata koji je Vladimir Putin osmislio da bi poremetio i na kraju kontrolisao svetska dešavanja. U tom procesu, ekipa filma sledi trag novca, nekretnina, mafijaških veza i zapisana priznanja kako bi razotkrili podmukle zavere koji vode direktno nazad u Belu kuću.

Dokumentarni Film

TEŽINA LANACA 3

„Težina lanaca 3" je najnovije ostvarenje filmskog serijala po kome je srpsko-kanadski režiser i producent Boris Malagurski postao veoma popularan prikazujući dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije iz perspektive svetskih političkih i ekonomskih kretanja. Premijerno prikazivanje trećeg dela ovog serijala se bavi sistemskim problemima na ekološkom planu i zagađenju životne sredine.

sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian