Scroll down

Category: DOK#2

Dokumentarni film

ŽAN POL GOTJE: FRIK I ŠIK

Žan Pol Gotje - jedan od najpriznatijih i najboljih modnih dizajnera čuven je po svojim upečatljivim i subverzivnim kreacijama. Ali ove sezone, nije u pitanju ni haljina ni parfem, već raskošna Modna revija Nakaza. Prateći sve što se dešava iza scene, film Žan Pol Gotje: Frik i Šik prikazuje izuzetno ambiciozne dve godine stvaranja Gotjeovog glamuroznog kabarea koji će gledaoce uvesti u ekscentrični i često provokativni svet ovog jedinstvenog genija.

Dokumentarni film

CENTRALNA AUTOBUSKA STANICA

Centralna autobuska stanica u Tel Avivu jedna je od najvećih, ali ujedno i jedna od najtužnijih u svetu. Arhitektonska vizija ove građevine koja je progutala svoje posetioce, pretvorila se u beskrajni lavirint hodnika. Poklon za građane Tel Aviva sada služi kao raj za izbeglice iz celog sveta. Džonatan već 17 godina sprovodi ljude pokazujući im mračnu stranu stanice. Otkriva zajednice koje bi trebalo da ostanu skrivene. Na ovaj način ova građevina reflektuje život društva van svojih zidina.

Dokumentarni Film

AJAVASKA: PROŠIRENJE SVESTI

Ajavaska: Proširenje svesti, priča je o Ajavaski, od njenog nastanka u šumama Amazonije, do njene popularnosti kojoj je doprinela religija Santo Daime i dolaska u urbane centre. Kombinovanjem naučnih, religijskih i antropoloških pogleda na upotrebu Ajavaske u savremenom društvu, kao i paralelno sa sopstvenim procesom isceljenja, reditelj Fausto Noro u ovom filmu prvi put pruža holistički i uravnotežen pogled na ovu temu.

Dokumentarni Film

TUPAMAROSI: URBANA GERILA

U Karakasu, u Venecueli, gradu sa nezapamćenim brojem ubistava, Tupamarosi su za jedne predstavljali modernog Robin Huda, a za druge, nasilnike s druge strane zakona čija je deviza bila oko za oko. Uz nezapamćen pristup ovim kontroverznim pobunjenicima, reditelj Mark Markovic, beleži sedam burnih godina u životu Alberta „Čino“ Karijasa, bivšeg gerilskog borca i vođe Tupamarosa, koji se istakao nakon što je Ugo Čavez postao predsednik Venecuele. Nakon što je optužen za pljačke banaka i ubijanje policajaca, Čino odlučuje da odbaci svoju gerilsku reputaciju i prihvati Čavezovu socijalističku revoluciju koja je obećala da će osnažiti siromašne slojeve stanovništva.

sr_RSSerbian