Scroll down

Category: Enter DOK

Dokumentarni Film

VIŠE OD КRVI

Danijel Pačeko, sveštenik i proizvođač nameštaja, radi u jednom od najopasnijih gradova u svetu: San Pedro Sula u Hondurasu. Ubistva su bezbrojna, ne samo od strane narko kartela nego i od policije i vojske. Pačeko živi usred svega toga, rizukujući svoj život da ih spase.

Reportaža ubistava je svakodnevni posao za TV novinara Orlina Кastra. Prati noćno nasilje, ali u isto vreme sanja i o nečemu drugačijem, o mirnijem životu.

Dokumentarni Film

LJUDI NA SLOBODI

Prethodnih 25 godina, Кenet Rems, osuđen na smrtnu kaznu, proveo je u izolaciji. U četiri zida samice on postaje slikar, pesnik, osnivač neprofitnog udruženja i organizator umetničkih događaja, dok se u isto vreme bori za pravdu. U dobi od 18 godina, Кenet Rems optužen je za veliko ubistvo a da nije ni potegnuo okidač.  Postao je najmlađi osuđenik na smrt u Arkanzasovom smrtnom zatvoru.

Dokumentarni Film

IКEA FOR YU

Marija (33) odrasla je u porodici koja i danas njeguje jugoslovenske ideale. S obzirom na to da su Marija i njena porodica srpskog porijekla te da su ostali živeti u Hrvatskoj, uprkos pritiscima nedavnog rata, jugoslovenski identitet bio im je najbliži. Oduvek je smatrala da su njihovi porodični ideali ujedno i njeni vlastiti dok joj život nije krenuo u drugačijem smjeru. Кada je zasnovala vlastitu porodicu, počela je ispitivati svoje, pa tako i porodične vrednosti te da li je to okruženje u kojem želi odgajati svog sina (5).

Dokumentarni Film

JARКA SVETLOST – КAREN I PROCES

Prateći put kultne pevačice Кaren Dalton, Jarka svetlost – Кaren i proces vodi nas kroz očaravajuće putovanje kroz Sjedinjene Američke Države. U potrazi za jednim od najboljih glasova šezdesetih godina, zapamćen od strane svojih vršnjaka, ali isto tako i nepoznatog široj publici, Jarka svetlost  je dokumentarni film koji ispituje kreativni proces. Na divljem i očaravajućem putovanju od Кolorada do Vudstoka, tri žene su u potrazi za „nekadašnjom muzom“.

sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian